Home Vraag Hoe kan ik door middel van een eenvoudige test te weten komen wat voor pil ik heb?

Hoe kan ik door middel van een eenvoudige test te weten komen wat voor pil ik heb?

Er zijn 2 manieren om je XTC te testen. Bij de testservice of door middel van een sneltest van de smartshop.

Meer details

Er zijn 2 manieren om je XTC te testen.

De test bij de testservice

Bij de testservice wordt een stukje van een pil geschraapt. Hier wordt een druppeltje vloeistof op gedaan. Het schraapsel verkleurt waardoor vastgesteld kan worden of de pil een amfetamine, een XTC-achtige of gewoon helemaal niets is. Vervolgens wordt op basis van de uiterlijke kenmerken van de pil, zoals kleur, logo, vorm en de verkleuring bepaald om welke tablet het zou kunnen gaan. De tester maakt hierbij gebruik van een zogenaamde herkenningslijst. Deze herkenningslijst komt van het laboratorium en is gemaakt aan de hand van alle tot dan toe in het laboratorium geteste pillen. Staat de pil op de herkenningslijst dan kan de uitslag onmiddellijk worden gegeven. Je krijgt dan te horen of de pil XTC bevat en hoeveel milligram werkzame stof er in zit. Ook krijg je te horen of er eventueel nog andere stoffen inzitten.

Soms is een pil nieuw op de markt en staat deze nog niet op de herkenningslijst. Dan word je gevraagd de pil op te laten sturen naar het laboratorium. Ongeveer 1 week later krijg je de uitslag. Je bent wel je pil kwijt bij deze test.

De sneltest (Marquis test)

De sneltest is te koop bij smartshops. Je schraapt zelf een stukje van de pil af en je doet er een druppeltje vloeistof op. De handleiding beschrijft hoe je dat moet doen en welke betekenis de verkleuring heeft. Probleem bij deze test is dat je niet weet hoeveel milligram werkzame stof er in je pil zit én je komt er ook niet achter of er andere, mogelijk schadelijke, stoffen in zitten (zoals PMA).


Scroll naar boven