Home Vraag Hoe werkt GHB en kun je in één keer teveel gebruiken?

Hoe werkt GHB en kun je in één keer teveel gebruiken?

In kleine hoeveelheden kan GHB een ontspannen of vrolijk gevoel geven. Bij hogere doseringen lijkt het effect van GHB veel op het effect van een grote dosis alcohol. Er kan dan ook misselijkheid en duizeligheid optreden.

Het doseren van GHB is erg moeilijk en gaat daarom vaak mis. Je krijgt dan te veel binnen en valt in een zeer diepe slaap. Deze vorm van bewusteloosheid kan enige uren duren. Meestal ontwaak je probleemloos uit die slaap, maar om het zekere voor het onzekere te nemen (het is als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is) is het verstandig medische hulp in te roepen. De combinatie van GHB met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten en kan levensgevaarlijk zijn.

Meer details

Lees hier wat je moet doen om de risico’s van GHB zo veel mogelijk te beperken.

GHB wordt vaak genomen in combinatie met van andere middelen. Onder invloed van andere drugs kun je soms overmoedig raken en te veel nemen. Veel personen die out gingen is dit overkomen. De combinatie van GHB met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten. Als je bewusteloos raakt door gebruik van GHB loop je het risico te stikken doordat je tong je luchtpijp kan blokkeren. Ga je door gebruik van GHB braken, dan kan de maaginhoud in je longen terechtkomen en loop je het risico op een longontsteking. Wanneer tegelijk met GHB ook alcohol is gebruikt, bestaat het risico op een ademstilstand, omdat alcohol de dempende werking van GHB versterkt.

Op dit moment zijn in Nederland geen gevallen bekend waarbij mensen zijn overleden na het gebruik van uitsluitend GHB. Meestal ontwaken mensen probleemloos uit hun slaap, maar om het zekere voor het onzekere te nemen (het is als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is) is het verstandig medische hulp in te roepen.

 


Scroll naar top