Home Vraag Hoe werkt GHB en kun je in één keer teveel gebruiken?

Hoe werkt GHB en kun je in één keer teveel gebruiken?

Een beetje GHB kan een ontspannen of vrolijk gevoel geven. Bij hogere doseringen lijkt het effect van GHB veel op dat van alcohol. Je kunt misselijk en duizelig worden. Een overdosis kan zeer gevaarlijk zijn.

Doseren van GHB is erg lastig

Het doseren van GHB is erg moeilijk en gaat daarom vaak mis. Je krijgt dan te veel binnen en valt in een zeer diepe slaap. Deze vorm van bewusteloosheid kan enige uren duren. Meestal ontwaak je probleemloos uit die slaap, maar om het zekere voor het onzekere te nemen (het is als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is) is het verstandig medische hulp in te roepen. De combinatie van GHB met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten en kan levensgevaarlijk zijn,

GHB combineren met andere drugs

GHB wordt vaak genomen in combinatie met van andere drugs. Onder invloed kun je soms overmoedig raken en te veel nemen. Veel personen die out gingen is dit overkomen. De combinatie van GHB met andere drugs geeft onvoorspelbare effecten. Als je bewusteloos raakt, loop je het risico te stikken doordat je tong je luchtpijp kan blokkeren. Moet je overgeven door de GHB, dan kan de maaginhoud in je longen terechtkomen. Je loopt het risico op een longontsteking. Als je GHB combineert met alcohol kun je een ademstilstand krijgen, omdat alcohol de dempende werking van GHB versterkt.

Overlijden door GHB

Op dit moment zijn in Nederland geen gevallen bekend waarbij mensen zijn overleden na het gebruik van uitsluitend GHB. Meestal ontwaken mensen probleemloos uit hun slaap. Maar voor de zekerheid is het verstandig medische hulp in te roepen omdat het als leek moeilijk te bepalen hoe ernstig het is.

Lees hier wat je moet doen om de risico’s van GHB zo veel mogelijk te beperken.


Scroll naar boven