Home Vraag Is het gevaarlijk om drugs te gebruiken voor of na de coronaprik?

Is het gevaarlijk om drugs te gebruiken voor of na de coronaprik?

Ik heb in de dagen vóór het vaccin drugs gebruikt.
Het is niet bekend of het vaccin minder goed werkt als je voor de vaccinatie drugs hebt gebruikt. Wel is bekend dat drugs een negatieve invloed kunnen hebben op de weerstand. Het COVID-vaccin zou daarom minder goed kunnen werken.  Van sommige drugs kan je een kater of dip krijgen. Je voelt je vermoeid, ziek of bijvoorbeeld misselijk. Maar ook psychisch kan je klachten krijgen. Sneller angstig, piekeren, sombere- of depressieve gevoelens. Er zijn mensen met prikangst of ze vinden vaccinaties spannend. Een kater of een drugsdip kan dit nog meer versterken.

Bijwerkingen
Het gebruiken van drugs zorgt voor bijwerkingen die kunnen lijken op de bijwerkingen van het vaccin. De bijwerkingen kunnen elkaar gaan versterken. Door blowen kun je bijvoorbeeld misselijk worden of hoofdpijn krijgen. De coronaprik heeft ook deze bijwerkingen. Je kunt je daardoor erg ziek gaan voelen.  

Ik heb vandaag een vaccinatie gehad en wil daarna gebruiken, kan dit?
Het kan gevaarlijk zijn om drugs te gebruiken na de coronaprik. Het lichaam is na de vaccinatie druk bezig. Dit kun je merken doordat je bijwerkingen kan hebben. Omdat je lichaam druk bezig is met het vaccin te verwerken, kan het minder goed tegen drugs.  Ook de bijwerkingen kunnen gevaarlijk worden. Door de vaccinatie kun je koorts krijgen. Als je bijvoorbeeld XTC, speed, 3-MMC of cocaïne wilt gaan gebruiken kun je sneller oververhit raken. Bij oververhitting wordt het lichaam te warm. Dit kan levensgevaarlijk zijn.  

Om risico’s te verkleinen is het verstandig om tijdelijk niet te gebruiken voor en na de coronavaccinatie. Heb je vragen over stoppen met gebruiken? Deze kun je hier stellen. 

Scroll naar boven