Home Vraag Kan ik blowen tijdens mijn zwangerschap?

Kan ik blowen tijdens mijn zwangerschap?

Nee, tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, kun je het beste niet blowen. Want dit kan invloed hebben op de hersenen en de groei van je baby. Er is geen veilige dosis als je zwanger bent. Ook meeroken is heel ongezond voor een baby, vóór en na de geboorte.

Heb je toch geblowd tijdens je zwangerschap? Vertel dit aan je verloskundige, huisarts of gynaecoloog. Die kan de zwangerschap dan extra goed begeleiden. Als je maar één keer hasj of wiet hebt gebruikt is de baby waarschijnlijk nog steeds gezond. Maar het risico op afwijkingen is wel groter geworden.

Klachten bij kind na blowen moeder

Het is lastig te voorspellen wat blowen van hasj of wiet doet met de baby. Kinderen van moeders die hadden geblowt tijdens de zwangerschap hadden vaker de volgende klachten:

  • Groeiachterstand bij de geboorte: dit maakt de kans groter dat de zwangerschap misloopt, dat de geboorte niet goed gaat en dat de baby na de geboorte in een couveuse moet, omdat het nog niet sterk genoeg is. Van zo’n slecht begin kan een kind ook nog problemen houden als het ouder wordt.
  • Klachten tijdens de jeugd: concentratieproblemen, impulsiviteit, angstklachten, moeite met ingewikkelde taken.
  • Een grotere kans dat het kind zelf later ook gaat blowen.

CBD-olie en zwangerschap

Gebruik je CBD-olie en wil je zwanger worden of ben je zwanger? Dan kun je beter stoppen met het gebruik. We weten nog niet of het veilig is. Er is nog geen onderzoek naar CBD-olie en zwangerschap of borstvoeding gedaan. Een andere reden om te stoppen is dat er meer THC in CBD-olie kan zitten dan op de verpakking staat. THC kan nadelen hebben voor je vruchtbaarheid en je baby.

Ben je zwanger en lukt stoppen niet?

Als je tijdens je zwangerschap regelmatig blowt, ben je misschien verslaafd. Misschien zijn er meer problemen. Bijvoorbeeld stress, psychische problemen of het gebruik van alcohol, medicijnen of tabak. Ook daar kan de baby voor of na de geboorte last van krijgen. Of de problemen maken het moeilijker om voor je baby te zorgen. Daarom is het goed om je situatie met de verloskundige te bespreken. Die kan zorgen voor ondersteuning bij de problemen of bij het verzorgen van je baby.


Scroll naar boven