Home Vraag Kan je écht minder snel klaarkomen door alcohol?

Kan je écht minder snel klaarkomen door alcohol?

Minder snel of helemaal niet meer klaarkomen van alcohol

Het korte antwoord: ja, dat kan. Het lange antwoord: het ligt er vooral aan hoeveel je drinkt, maar het verschilt ook per persoon en situatie. Er zijn genoeg mensen die veel kunnen drinken en nog steeds klaarkomen. Maar alcohol verlaagt de testosteronspiegel bij mannen, waardoor sommigen inderdaad niet meer kunnen klaarkomen. Ook is het door alcohol moeilijker om een erectie te krijgen, of te behouden. Vrouwen krijgen door veel alcoholgebruik een drogere vagina en minder zin in seks. Ook kun je heel draaierig of misselijk worden van alcohol, met het risico dat je moet overgeven (in bed!).

En wat als je een beetje alcohol op hebt?

Als je een beetje alcohol op hebt kunnen vrouwen én mannen juist meer zin krijgen in seks. Het maakt je wat losser. Dit komt doordat de testosteron- en oestrogeenspiegel bij een klein beetje alcohol juist omhoog gaat. Klaarkomen kan voor beiden dan ook intenser zijn. Maar wat ‘een klein beetje alcohol’ is verschilt erg per persoon. Wat voor ene persoon een beetje is, is voor de ander te veel.

Sommige mensen kunnen na drie biertjes niet meer klaarkomen. Hoe kan dit?

Meestal komt dit door een placebo-effect. Als het jou een paar keer achter elkaar niet lukt kun je hier een vervelend gevoel aan overhouden. Je kan dan stress krijgen, of bang zijn dat het opnieuw niet gaat lukken. Zo kan alcohol op den duur zorgen voor erectieproblemen.

Meer info:

Scroll naar boven