Home Vraag Spacecake, wat is het en wat zijn de risico's?

Spacecake, wat is het en wat zijn de risico’s?

Spacecake is een cake waar hasj of wiet in zit. Spacecake is moeilijk te doseren. Spacecake begint pas na drie kwartier tot anderhalf uur te werken. De effecten duren veel langer dan bij roken en kunnen wel 5 tot 12 uur aanhouden. De effecten zijn heftiger en kunnen soms onplezierig worden.

Cannabis cake

Spacecake is een cake vermengd met hasj of wiet. Meestal wordt bij de bereiding een beetje hasj of wiet in de boter gesmolten en opgelost. Hierdoor wordt de hasj of wiet gelijkmatig over de cake verdeeld. Als je de hasj of wiet door het beslag gooit dan heb je meer kans op een slechte verdeling van de hasj/wiet. Dan kunnen er onverwachte en onaangenaame effecten optreden.

De werking begint veel later

De werking begint niet direct. Maar vaak pas na drie kwartier tot anderhalf uur. Het gevaar hierbij is dat je denkt dat het niet werkt. Je neemt dan nog een stuk, waardoor je uiteindelijk teveel binnenkrijgt. Als je hasj/wiet rookt (blowen) voel je vaak precies wanneer je genoeg hebt. Je stopt dan en legt het jointje weg. Bij spacecake kan dat niet. Als je teveel binnen krijgt kan je niet meer terug. Het doseren van spacecake is dus lastig. Je moet dus nooit bijnemen. Maar eerst wachten totdat het gaat werken.

De effecten duren veel langer

De effecten van spacecake duren veel langer dan bij blowen. Het kan wel 5 tot 12 uur duren voordat je je weer normaal voelt. Dat kan vervelend zijn, zeker als je op een gegeven moment wilt gaan slapen.

De effecten zijn heftiger

De effecten van eten van spacecake kunnen veel heftiger en intenser zijn dan bij roken. Soms kunnen de effecten onplezierig worden. Je voelt je dan ziek en angstig.

Wat te doen bij een bad trip van spacecake?

  • Zoek een rustige plek en eet/drink iets zoets.
  • Ook vitamine C heeft een kalmerend  effect.
  • Zorg dat er iemand bij je is.
  • Praat over prettige dingen.
  • Probeer dingen te doen die je op je gemak stellen, zoals bewegen of zingen.
  • Stel jezelf gerust: bedenk dat de effecten vanzelf weer verdwijnen en dat er geen blijvende schadelijke gevolgen zijn.

Scroll naar boven