Home Vraag Spacecake, wat is het en wat zijn de risico’s?

Spacecake, wat is het en wat zijn de risico’s?

Spacecake is een cake waar hasj of wiet in zit. Spacecake is moeilijk te doseren. Spacecake begint pas na drie kwartier tot anderhalf uur te werken. De effecten duren veel langer dan bij roken en kunnen wel 5 tot 12 uur aanhouden. De effecten zijn heftiger en kunnen soms onplezierig worden.

Meer details

Van spacecake wordt gesproken als cake vermengd is met hasj of wiet. Meestal wordt bij de bereiding een beetje hasj of wiet in de boter gesmolten en opgelost. Hierdoor wordt de hasj of wiet gelijkmatig over de cake verdeeld (als je dit niet doet heb je meer kans op een slechte verdeling van de hasj/wiet, waardoor een onverwacht en onaangenaam effect kan optreden).

Bij spacecake zijn drie punten van belang:

De werking begint veel later
De werking begint niet direct, maar vaak pas na drie kwartier tot anderhalf uur. Het gevaar hierbij is dat je denkt dat het niet werkt en je nog een stuk neemt waardoor je uiteindelijk teveel binnenkrijgt. Als iemand rookt voelt hij vaak precies aan wanneer hij genoeg heeft. Hij stopt dan en legt het jointje terzijde. Bij spacecake kan dat niet. Als je teveel binnen krijgt kan je niet meer terug. Het doseren van spacecake is dus lastig. Je moet dus nooit bijnemen en wachten totdat de effecten optreden.

De effecten duren veel langer
De effecten van spacecake duren veel langer en kunnen wel 5 tot 12 uur aanhouden. Dat kan soms onplezierig zijn, zeker als je op een gegeven moment wilt gaan slapen.

De effecten zijn heftiger
De effecten van eten van spacecake kunnen veel heftiger en intenser zijn dan bij roken. Soms kunnen de effecten onplezierig worden. Je voelt je dan ziek en angstig. Het beste wat je in een dergelijke situatie kunt doen is het opzoeken van een rustige plek en iets zoets eten of drinken of vitamine C slikken. Een geruststellende gedachte is de wetenschap dat de effecten vanzelf weer verdwijnen en er geen blijvende schadelijke gevolgen zijn.

 

 


Vergroot lettertype
Scroll naar top