Home Vraag Waarom zijn hasj en wiet schadelijk voor de longen?

Waarom zijn hasj en wiet schadelijk voor de longen?

Hasj en wiet worden meestal gerookt. Bij de verbranding van plantaardige producten komen schadelijke stoffen vrij, waaronder teer. Roken van pure wiet laat 4 tot 5 keer meer teer in de longen achter dan een normale sigaret.

Meer details

Het roken van hasj of wiet verhoogt de kans op:

  • acute en chronische bronchitis;
  • verminderde werking van het immuunsysteem van de longen.

Het roken van pure wiet of hasj laat vier tot vijf keer meer teer achter in de longen dan bij het roken van een sigaret. De belangrijkste redenen die het roken van een joint schadelijker voor de longen maken zijn:

  • het ontbreken van een filter zoals bij normale sigaretten. Hierdoor krijg je 2 tot 3 keer meer teer binnen.
  • het langer inhouden en dieper inhaleren van de ingeademde rook. Blowers hebben de gewoonten grote volumes rook in te ademen en deze lang vast houden. Hierdoor wordt ook nog eens 1,5 keer meer teer afgezet. Om THC in de bloedbaan te krijgen is deze techniek helemaal niet nodig. THC wordt onmiddellijk en al in het begin van de longen opgenomen.

Daarnaast roken veel blowers hun joints gemixt met tabak. Het lijkt erop dat blowen met tabak schadelijker is dan het puur roken.

Blowen is natuurlijk nooit zonder risico’s, maar een aantal van de schadelijke effecten kun je beperken door een bijvoorbeeld een vaporizer te gebruiken. En gebruik een filter om een deel van de schadelijke stoffen die bij verbranding vrij komen tegen te houden.


Vergroot lettertype
Scroll to Top