Home Vraag Wat kun je doen als iemand in een k-hole zit?

Wat kun je doen als iemand in een k-hole zit?

Wat kun je doen als iemand in een k-hole zit?

Als iemand in een zogenaamde k-hole zit dan is hier eigenlijk geen oplossing voor. Je kunt iemand er niet zomaar ‘uit’ trekken. Diegene moet zijn/haar trip uitzitten. Je kunt deze persoon wel geruststellen. Na ongeveer een uur is hij/zij er wel uit.

Wat is een k-hole?

Als je te veel ketamine snuift in 1x dan kun je in een k-hole terecht komen. Dit is een toestand waarbij je het gevoel kunt krijgen dat je (bijna) dood gaat. Omdat je niet kunt bewegen of praten kan dit zeer angstaanjagend zijn. Mensen omschrijven soms een k-hole als een tunnel op weg naar het licht. Contact met de wereld buiten jezelf lukt niet meer, je hebt het gevoel dat je je in een andere wereld bevindt.

Hoe lang duurt een k-hole?

Als iemand in een k-hole zit zorg er dan voor dat iemand zich fysiek niet kan verwonden. Zitten of liggen is dan beter. Ook een rustige omgeving kan iemand die verward is kalmeren. Een snuif ketamine werkt ongeveer een uur. De na-effecten kunnen nog wel tot 3 uur duren. Als iemand in een k-hole zit dan is hij/zij er na ongeveer een uur wel weer uit. Dit kun je tegen hem/haar zeggen als geruststelling.

Eerste hulp tips bij een k-hole

Mocht jij of iemand in jouw omgeving compleet outgaan van ketamine, leg diegene dan in stabiele zijligging en zorg ervoor dat diegene niet teveel afkoelt. Reageert iemand niet op pijnprikkels? Bel 112.


Scroll naar boven