Home Nieuws ADE-Dieet: wat kun je het best eten voor, tijdens en na een avond stappen?

ADE-Dieet: wat kun je het best eten voor, tijdens en na een avond stappen?

Het is maandagochtend vijf voor zes, je armen hangen nog altijd in de lucht. Euforisch dans je jezelf naar de eindstreep. Wat een laatste plaat! Het enige waar je nog niet aan wil denken, is de befaamde dinsdagdip, kater of moeheid de rest van de week. Ach, ‘het was het toch waard?’, zullen je vrienden terecht opmerken. Toch moet je concluderen dat dit weekend niet de gezondste uit je leven is geweest. Want wat voor gezonde etenswaren zijn er nou je lichaam in gegaan?

Met uitzondering van een banaantje tussendoor, waarschijnlijk alleen je stevige brunch om één uur ’s middags. Dat betekent dus dat je het aardig wat maaltijden hebt overgeslagen. Urenlang dansen zonder voedzame stoffen is niet niks voor je lichaam. Festileaks begrijpt dit dilemma maar al te goed, daarom hebben zij in samenwerking met Unity uitgezocht wat het beste partydieet is, zodat je 100% kan genieten en de rest van de week er wat minder futloos bij hangt. 

Tijdens: blijf je voedingsstoffen op peil houden

Het beste is om geen enkele maaltijd van de dag over te slaan, want als je de hele dag aan het dansen bent, heb je de energie en voedingsstoffen hard nodig. Drugs zoals XTC en speed zorgen er daarentegen voor dat je eetlust verdwijnt en je dus weinig zal eten tijdens je ADE-feest of -festival. Dit komt door een toename van de stoffen dopamine en serotonine.

Vooral toename van de laatste stof is in dit proces doorslaggevend. Serotonine is een neurotransmitter die onder andere het hongergevoel reguleert. Het stofje verzendt ‘berichten’ van de maag naar de hersenen, waarmee het vertelt of de maag vol zit of niet. Des te meer serotonine, des te minder hongergevoel. Een verhoging van de stof door toedoen van XTC of speed leidt er dus toe dat de hersenen denken dat de maag al vol zit en je dus geen hongergevoel krijgt.

Lees het hele artikel van Timo Kragting op Festileaks.nl.

Meer info:

Scroll naar boven