Home Nieuws Anne (25) was verslaafd aan 3-MMC: 'Het was hopeloos, ik woog nog maar 46 kilo'

Anne (25) was verslaafd aan 3-MMC: ‘Het was hopeloos, ik woog nog maar 46 kilo’

Anne (25) is vandaag precies twee jaar en drie maanden clean van de designerdrug 3-MMC, en daar is ze ontzettend trots op. Het was een zware strijd om af te kicken van deze verslavende drug. Anne begon met 3-MMC in 2017 op een feestje, waar ze nieuwsgierig was en een jongen haar wat drugs gaf. Het effect was meteen euforisch, en ze wilde steeds meer gebruiken.

Al snel had ze meer nodig om hetzelfde effect te bereiken en kreeg ze de drugs makkelijk via een dealer. Haar gebruik leidde tot een dubbelleven waarin ze haar gebruik om werk en school heen plande. Toen haar ouders erachter kwamen, zetten ze haar het huis uit en stond ze er alleen voor. Ondanks een poging om hulp te zoeken bij een kliniek, bleef ze gebruiken en raakte ze geïsoleerd.

Anne bereikte een dieptepunt waarin ze nauwelijks at, extreem mager werd en ernstige gezondheidsproblemen kreeg. Een ziekenhuisopname, waarbij artsen haar waarschuwden dat ze een narcose niet zou overleven, was het keerpunt. Ze volgt nu een 12-stappenprogramma en heeft weer contact met haar familie en vrienden. Anne doet vrijwilligerswerk, sport en blijft naar meetings gaan om haar verslaving onder controle te houden. Ondanks schuldgevoelens over haar gedrag tijdens haar verslaving, werkt ze dagelijks aan haar herstel en het opbouwen van een nieuw leven zonder drugs.

Lees het hele artikel van Linda Samplonius op RTL.nl.

Meer info:

Scroll naar boven