Home Nieuws Busra (26) was verslaafd aan lachgas: ‘Als ik gebruikte, kreeg ik last van korte psychoses

Busra (26) was verslaafd aan lachgas: ‘Als ik gebruikte, kreeg ik last van korte psychoses

Verslaafd raken aan lachgas? Dat zou Busra (26) niet overkomen. Het gebeurde toch. Ze is inmiddels afgekickt, maar wordt nooit meer de oude.

“We waren heel blij, toen mijn moeder en ik hoorden dat er vanaf 1 januari een verbod op lachgas komt. Ik hoor zo veel verhalen over jongeren die verslaafd zijn aan lachgas, die geld stelen van hun ouders om het te kopen. Natuurlijk zal het nog illegaal verkocht worden, maar ik hoop dat het minder wordt en dat er meer bewustzijn komt over de risico’s.”

Auto ongeluk

“Iets meer dan drie jaar geleden begon ik met lachgas op huisfeestjes. De clubs gingen dicht vanwege corona, dus met vriendinnen besloten we een lachgastank te bestellen. Het begon vrij onschuldig. Ik dacht: dit is voor een paar keer, maar ik raakte verslaafd.

Ik ben een junk

“Het gevoel dat ik écht wilde stoppen, werd steeds sterker. Ik heb mezelf wekenlang bij mijn moeder opgesloten. Ik nam een nieuw telefoonnummer zodat ik de dealer niet kon bellen en nam afstand van de mensen met wie ik het deed. De eerste weken waren heel erg moeilijk. Mijn lichaam moest na een jaar afkicken: ik had geen eetlust, was misselijk, veel aan het zweten en trillen. Mijn psycholoog was de eerste aan wie ik durfde toe te geven dat ik verslaafd was. 

Lees het hele artikel van Milou Deelen op Flair.nl.

Meer info:

Scroll naar boven