Home Kun je verslaafd raken aan lachgas?

Problemen door lachgas

Als je veel en vaak lachgas gebruikt kun je gezondheids problemen krijgen. Je kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van tintelingen of een doof gevoel in je armen of benen. Dit soort klachten zijn een alarmsignaal. Door lachgasgebruik onstaat een tekort aan vitamine B12. Dit kan tot zenuwschade aan het ruggenmerg leiden. Mensen kunnen hierdoor verlamd raken en in een rolstoel belanden. Lees hier meer over in de FAQ Hoe schadelijk is lachgas nu echt?

Is lachgas ook verslavend?

Je kunt verslaafd raken aan lachgas. Je denkt dan niet meer zonder lachgas te kunnen. Je hebt een grote drang om telkens weer lachgas te gebruiken. Dit wordt craving genoemd. Hoe vaker je gebruikt, hoe meer kans op craving. Het is onbekend hoeveel mensen hulp zoeken voor een lachgasverslaving maar het komt steeds vaker voor.

Uit onderzoek blijkt dat er meer problemen zijn ontstaan doordat mensen lachgastanks zijn gaan gebruiken. Dit zijn tanks waar grote hoeveelheden lachgas uit gebruikt kunnen worden. Waar een lachgaspatroon een enkele dosering bevat, kan een lachgastank wel honderden doseringen bevatten. Je kunt dan meer en sneller lachgas gebruiken. Dit vergroot de kans op problemen.

Heb je klachten na het gebruik van lachgas? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan contact op met de Drugs Infolijn vind je hoe dat kan.

Scroll naar boven