Home Nieuws CDA bindt de strijd aan tegen drugsbezit

CDA bindt de strijd aan tegen drugsbezit

Ook ‘gebruikershoeveelheden’ harddrugs moeten beboet worden, vindt de nieuwe CDA-leider Henri Bontenbal. Hij vindt het hoge drugsgebruik een ‘uitwas van het liberalisme’.

Als het aan het CDA ligt, dan krijgt iedereen die harddrugs bij zich draagt een bekeuring. Nu knijpt de politie vaak nog een oogje dicht bij kleine ‘gebruikershoeveelheden’.

Aan dat gedoogbeleid moet volgens de nieuwe CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal een einde komen. “Het is raar dat drugs illegaal zijn, maar dat je wel nog een klein beetje mag gebruiken. Wij vinden dat als je drugs bij je hebt, je gewoon een boete moet betalen.” Wat Bontenbal betreft leidt zo’n bekeuring niet tot een aantekening op het strafblad.

De CDA’er maakt zich zorgen over het hoge drugsgebruik in Nederland, wat een aanjager is van zware criminaliteit. Het gebruik van cocaïne en andere harddrugs neemt toe. Uit rioolmetingen in Amsterdam blijkt dat daar in het weekend honderd lijntjes coke per duizend inwoners gesnoven worden. Ook Eindhoven en Utrecht staan in de Europese top. En recent bleek dat in Leeuwarden meer geblowd wordt dan in Amsterdam en evenveel gesnoven als in de hoofdstad.

Lees het hele artikel van Esther Lammers en Niels Markus op Trouw.nl.

Meer info:

Scroll naar boven