Home Nieuws Ed Sheeran stopte met drugs na overlijden beste vriend: 'Raak het nooit meer aan'

Ed Sheeran stopte met drugs na overlijden beste vriend: ‘Raak het nooit meer aan’

Ed Sheeran heeft lang gekampt met overmatig alcohol- en drugsgebruik, vertelt hij in gesprek met Rolling Stone. Met alcohol was de 32-jarige zanger al een tijd gestopt. Drugs besloot hij niet meer aan te raken toen zijn beste vriend Jamal Edwards begin 2022 overleed aan de gevolgen van een cocaïneverslaving.

Sheeran zegt dat hij kampte met een depressie toen Edwards overleed. De muziekproducent speelde een belangrijke rol in het leven van de zanger en hielp hem bij de start van zijn carrière.

Toch verloor Sheeran zich niet in verdovende middelen. “Ik nam mezelf voor nooit meer drugs aan te raken. Want daardoor ging Jamal dood. Het zou niet respectvol zijn naar hem toe als ik die kan ook zou opgaan.”

De Britse artiest vertelt dat hij vanaf zijn 24e, een paar jaar na zijn doorbraak, regelmatig drugs gebruikte. “Ik dronk toen al veel. Maar ik zag dat veel van mijn vrienden drugs gebruikten en dacht: hoe erg kan het dan zijn? Dan wordt het ineens een gewoonte die je eerst eens per week hebt, daarna één keer per dag – en later nog vaker.”

Lees het hele artikel op Nu.nl.

Meer info:

Scroll naar boven