Home Nieuws Je kater of dinsdagdip ‘voorkomen’ met het drankje van Joel Beukers en Reinier Zonneveld?

Je kater of dinsdagdip ‘voorkomen’ met het drankje van Joel Beukers en Reinier Zonneveld?

Het drankje ‘AfterKar’ belooft om een alcoholkater of mdma-kater te voorkomen. Het product wordt verkocht door twee vrienden: Joel Beukers, fitness-influencer en supplementenverkoper, en Reinier Zonneveld, de grootste techno-dj van Nederland. Zij beweren dat je met AfterKar je billen kunt branden zonder op de blaren te zitten. Maar is dat ook zo? Radar ging op onderzoek uit.

Een dinsdagdip ontstaat door het gebruik van de drugs mdma of xtc, zo legt Tom Bart, voorlichter bij Jellinek uit: ‘Deze drugs werken op bepaalde stofjes je hersenen. Bij een dinsdagdip is het systeem wat die stofjes produceert overbelast geraakt. Daarom kun je last krijgen van moeheid en depressieve gevoelens in de dagen na mdma-gebruik.

‘Deze ingrediënten doen daar niets voor’

Klinisch farmacoloog Kees Kramers van het Radboudumc vertelt dat AfterKar niet kan helpen bij het voorkomen of herstellen van een alcoholkater of dinsdagdip: ‘Bij een dinsdagdip door xtc of mdma, weten we dat je tijdelijk een serotoninetekort krijgt in het brein. Deze ingrediënten doen daar niets voor.’

Lees het hele artikel op Radar.nl.

Meer lezen:

Scroll naar boven