Home Nieuws Tragisch verhaal over Isa die overleed aan watervergiftiging nu in documentaire

Tragisch verhaal over Isa die overleed aan watervergiftiging nu in documentaire

Isa van den Elzen uit Oss overleed in oktober aan een watervergiftiging na het gebruik van XTC. Haar verhaal wordt verteld in een documentaire gemaakt door vier studenten van de Hanze Hogeschool Groningen.

‘’Ik denk nog weleens ze komt thuis. Het is nog steeds heel onwerkelijk’’, vertelt moeder Laura van den Elzen. Isa ging in oktober naar het festival Elektrum in Boxtel waar zij een XTC-pil nam. Toen zij weer thuis kwam, had haar vader snel in de gaten dat het niet goed met haar ging.

Ieder uur wekken

‘’Isa was wat verstijfd. Ze heeft toen gezegd dat ze een XTC-pil op had. Wij zijn toen de huisartsenpost gaan bellen om te vragen wat we moeten doen’’, vertelt haar moeder. De ouders kregen het advies Isa ieder uur te wekken maar na een tijdje maakte zij een raar geluid. De huisarts vroeg toen toch te komen.

In het ziekenhuis kwam Isa bij en reageerde ze goed op testen. Zij werd naar huis gestuurd met hetzelfde wekadvies. ‘’Het eerste uur is niet omgegaan. Toen mijn man haar in een zijligging legde, stopte zij met ademen.’’

Watervergiftiging

Uit latere onderzoeken bleek Isa een watervergiftiging te hebben. Door het gebruik van XTC kan het moeilijker zijn om te plassen waardoor het water zich ophoopt in de blaas. Dit risico is niet bij iedereen bekend en de nabestaanden van Isa willen gebruikers hier bewuster van maken.

Lees het hele artikel van Noah Paesch op DTVNieuws.nl.

Meer info:

Scroll naar boven