Home Nieuws Wiet bestellen vanuit je auto: hier komt straks een drive-thru coffeeshop

Wiet bestellen vanuit je auto: hier komt straks een drive-thru coffeeshop

In Hellevoetsluis kun je binnenkort wiet bestellen vanuit je auto. Dat meldt het AD. Het drive-thru concept is net als bij de McDonald’s: je doet je bestelling vanuit de auto en kunt het iets verderop afhalen. De coffeeshop is om meerdere redenen bijzonder, omdat het ook de eerste plek is waar je staatswiet kunt kopen.

John & Co, zoals de drive-thru coffeeshop gaat heten, maakt deel uit van een landelijk experiment om de verkoop en teelt van cannabis te legaliseren. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat de wietproef samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) uitvoert, moet blijken of de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis mogelijk is.

De opening van de nieuwe softdrugsshop laat dan ook niet lang meer op zich wachten. “We gaan deze zomer open. Het wordt specifiek een afhaallocatie”, vertelt eigenaar Nizar El Mahjoubi aan het AD. Het grote verschil met reguliere coffeeshops is dat klanten er niet mogen gebruiken. “Verder gaan we ook voorlichting geven.”

Lees het hele artikel van Farzaad op FUNX.nl.

Meer info:

Scroll naar boven