Home Test je drugs Welke drugs kan ik laten testen

De meeste illegale drugs worden getest bij de testservice. Ook designer drugs kun je laten testen. Er zijn ook bepaalde drugs die je niet kan laten testen zoals alcohol, wiet of truffels. Ook testen ze geen steroïden, medicijnen of smartshopproducten.

Deze drugs kun je NIET bij het DIMS testen:

  • Hasj en wiet
  • Paddo’s en truffels (ook geen paddodruppels)
  • Alcohol
  • Grondstoffen voor drugs
  • Medicijnen
  • Steroïden
  • Sommige legale drugs* (smartshop producten)

Dat deze drugs niet getest kunnen worden, heeft verschillende redenen. Soms willen ze een drug wel testen, maar kan het simpelweg niet met de gebruikte methoden. In andere gevallen mogen ze de desbetreffende stof niet testen.

Het DIMS test geen medicijnen

Het DIMS mag alleen drugs testen die recreatief gebruikt worden, ofwel middelen die men gebruikt voor het (plezierige) effect. Middelen die gebruikt worden voor medische doeleinden, dus als (on)officiële medicatie, kan het DIMS niet testen.

Het DIMS test geen steroïden

Ook steroïden of andere prestatie verhogende middelen zoals pre-workout supplementen kan het DIMS niet aannemen.

Legale drugs: geen ‘goedgekeurde’ middelen, wel designer drugs

Sommige legale drugs test het DIMS niet. Smartshopproducten zijn bijvoorbeeld legale middelen die veelal worden verkocht als voedingssupplement. Het DIMS test deze middelen niet. Er worden ook middelen  die legaal worden verkocht: de zogenaamde designer drugs of NPS.  Als dit soort stoffen als drugs gebruikt worden, test het DIMS ze wel. Concrete voorbeelden van designer drugs zijn 3-CMC, 1p-LSD, en 4-FMA. Voorbeelden van smartshopproducten zijn bijvoorbeeld “Happy caps”, Kratom, of Kanna.

Scroll naar boven