Home Vraag Wat zijn paddodruppels en hoe werken ze?

Wat zijn paddodruppels en hoe werken ze?

Met paddodruppels worden paddo’s in vloeibare vorm bedoeld. Of er in paddodruppels ook echt paddo’s zitten, is niet duidelijk. Lees verder over de effecten en risico’s van paddodruppels.

Wat zijn paddodruppels?

Als mensen het over paddodruppels hebben, bedoelen ze een drug die in druppelflesjes verkocht wordt. Mensen kopen de paddodruppels met het idee dat het paddo’s zijn in een vloeibare vorm. Maar of er ook paddo’s in de druppelflesjes zit is niet bekend.

De kans dat er in de druppels andere stoffen zitten dan in paddo’s/truffels (psilocybine) is groot. De drugstestservice test geen (druppels van) paddo’s/truffels. 

Wat is het effect van paddodruppels?

Omdat we niet weten wat er in de flesjes zit, weten we niet wat de werking is. Volgens gebruikers lijken de effecten op die van paddo’s / truffels, maar dat betekent niet dat het om dezelfde stof gaat. Er kan ook een andere (gevaarlijkere) stof inzitten.

De kans is groot dat je van paddodruppels gaat trippen. De effecten verschillen per persoon en per dosis. Hoe meer druppels je gebruikt, hoe heftiger je trip. Van een lage dosis wordt je waarschijnlijk alleen vrolijker, of kan het lijken alsof er een soort filter over de wereld zit. Bij een hogere dosis kunnen kleuren anders lijken. Ook kun je hallucinaties krijgen. Je ziet en hoort dingen dan anders dan hoe het echt is.

Wat zijn de risico’s van paddodruppels?

Wanneer de druppels paddo’s (psilocybine) bevatten zijn de risico’s waarschijnlijk vergelijkbaar met die van paddo’s/truffels. Je kunt bijvoorbeeld een bad trip krijgen. Lees hier meer over deze risico’s. Hier kun tips vinden om de risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Maar je weet dus nooit zeker of je druppels psilocybine of een andere stof bevatten. Ook weet je niet hoe sterk één druppel is. Je kan daardoor sneller (te) hoog doseren. Hierdoor kan je heftig gaan trippen. Je kan onrustig, angstig of verward worden. Ook kan het moeilijk zijn om te praten met anderen, of kan je erg chaotisch worden. Dit kan erg intens en eng zijn.

Er zijn mensen die paddodruppels tijdens het uitgaan (willen) gebruiken. Trippen tijdens het stappen is niet fijn. Je kan sneller overprikkeld raken, of last krijgen van bovenstaande risico’s.   

Hoe doseer je paddodruppels?

Drugsgebruik is nooit zonder risico. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan geen drugs.

Als je paddodruppels wilt gebruiken is het belangrijk dat je begint met een kleine dosis, bijvoorbeeld 1 druppel. Je weet niet hoe sterk een druppel is. Wacht het effect af. Volgens mensen die paddodruppels hebben gebruikt, beginnen de effecten op een lege maag meestal na 30-45 minuten. Als je (veel of vet) hebt gegeten kan het tot wel 2,5 uur duren voor je effect voelt.

Hoe gebruik je paddodruppels?

Je druppelt de paddodruppels op of onder je tong. Doe geen paddodruppels in je alcohol. Combineer het ook niet met blowen of cafeïne. Het combineren van verschillende drugs kan zorgen voor onvoorspelbare en vervelende effecten. Het vergroot bijvoorbeeld de kans op een bad trip.

Hoe lang duurt de trip door paddodruppels?

Waarschijnlijk is de duur van de trip vergelijkbaar met paddo’s/truffels: meestal 3 tot 4 uur. Maar als er andere stoffen dan paddo’s in het flesje zitten, kan de trip veel langer duren. Hierdoor kan je problemen krijgen met bijvoorbeeld slapen. Hoe meer je gebruikt, hoe langer de trip waarschijnlijk duurt.

Wanneer worden paddodruppels gebruikt?

Door de media kan het lijken alsof paddodruppels populair zijn onder uitgaanders. Dit is niet zo. Over het algemeen willen mensen niet heftig trippen tijdens het uitgaan. Er zijn wel mensen die paddodruppels gebruiken op feesten of festivals, maar dit is waarschijnlijk maar een erg kleine groep.

Scroll naar boven