Home Vraag Wat gebeurt er als je XTC en wiet of hasj tegelijk gebruikt?

Wat gebeurt er als je XTC en wiet of hasj tegelijk gebruikt?

De meningen zijn verdeeld: de één zegt dat de werking van XTC langer duurt als je erbij blowt; de ander vindt dat hasj/wiet de XTC-roes afzwakt. Anderen merken geen effect van hasj/wiet op XTC.

Onvoorspelbare resultaten

Verschillende drugs combineren kun je beter niet doen. Er wordt al weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van drugs, laat staan naar combigebruik. De precieze effecten van combigebruik zijn onbekend en -omdat ieder mens anders op drugs reageert- ook moeilijk voorspelbaar. Als je XTC, wiet of hasj óf andere middelen door elkaar wilt gebruiken, ben je dus eigenlijk meer dan ooit je eigen proefkonijn.

Zo vaag als een deur

Sommigen voelen nauwelijks effect van blowen bij/na XTC, maar dat kan ook komen doordat ze zo gewend zijn aan het effect van blowen. Voor anderen werkt het juist kalmerend. Het speedy effect van XTC wat wordt verminderd. De één ervaart dat als prettig en wordt er rustiger van. Anderen worden juist zo vaag als een deur en kunnen lastig praten. Hierdoor kun je ook paranoia worden. Luister naar signalen je lichaam.


Scroll naar boven