Home Vraag Wat gebeurt er als je XTC en wiet of hasj tegelijk gebruikt?

Wat gebeurt er als je XTC en wiet of hasj tegelijk gebruikt?

De één zegt dat de werking van XTC langer duurt als je erbij blowt; de ander vindt dat hasj/wiet de XTC-roes afzwakt. Anderen merken geen effect van hasj/wiet op XTC.

Meer details

Verschillende drugs combineren kun je beter niet doen. Er wordt al weinig onderzoek gedaan naar het gebruik van drugs, laat staan naar combigebruik. De precieze effecten van combigebruik zijn onbekend en -omdat ieder mens anders op drugs reageert- ook moeilijk voorspelbaar. Als je XTC, wiet of hasj óf andere middelen door elkaar wilt gebruiken, ben je dus eigenlijk meer dan ooit je eigen proefkonijn.

Hasj/wiet zou, volgens de gebruikers, geen sterke invloed hebben op de werking van XTC. Sommigen voelen er zelfs nauwelijks iets van, maar dat kan ook komen doordat ze zo gewend zijn aan het effect van blowen. Voor anderen is het belangrijkste effect van de combinatie XTC en blowen dat het speedy effect van XTC wat wordt verminderd. De één ervaart dat als prettig ook omdat je er wat rustiger van wordt. Dat is ook prettig als je wilt gaan slapen. De ander vindt dat de combinatie de XTC-roes wat afvlakt.

 


Vergroot lettertype
Scroll naar top