Home Nieuws Sytse (19) gebruikte 20 lachgasballonnen per avond: ‘Je blijft maar doorgaan’

Sytse (19) gebruikte 20 lachgasballonnen per avond: ‘Je blijft maar doorgaan’

Het aantal jongeren dat wordt opgenomen met een lachgasverslaving neemt toe. Bij Yes We Can Clinics is het aantal opnames sinds 2019 verdrievoudigd. Ex-gebruikers en deskundigen waarschuwen voor de gevaren van dit vrij te krijgen middel.

De 19-jarige Sytse was verslaafd aan lachgas, maar kwam hier met professionele hulp vanaf. Hij wil anderen nu waarschuwen voor de heftige gevolgen die het kan hebben. “Ik was diep ongelukkig en herkende mijzelf niet meer.” Sytse was 16 jaar toen hij voorzichtig begon met een slagroompatroon op een feestje. Op de volgende feestjes werd het vaste prik en er waren veel feestjes in die periode vertelt hij. “Op een gegeven moment was het overal, het is ook zo gemakkelijk om er aan te komen. Ik bleef maar doorgaan.”

Derek van Enk van Yes We Can Clinics maakt zich zorgen. “Wij behandelen zo’n duizend jongeren en hun gezinnen per jaar en in de groep van lachgasverslaving zien we een verdrievoudiging in vergelijking met 2019. We zien jongeren binnenkomen die compleet vast komen te zitten in hun gebruik van lachgas. Het zijn vaak jongeren die al onderliggende problemen hebben maar door hun verslaving kunnen ze niet werken aan een oplossing voor die problemen.”

Lees het hele artikel op HartvanNederland.nl.

Lees ook: Kun je verslaafd raken aan lachgas? en Waar kan ik (professionele) hulp krijgen bij stoppen/minderen met drugs?

Scroll naar boven