Home Nieuws Drugsexpert over de perfecte dosering MDMA om hard te gaan: “Te veel werkt averechts”

Drugsexpert over de perfecte dosering MDMA om hard te gaan: “Te veel werkt averechts”

Je kaken staan strak op elkaar. Je hebt geen energie meer om te socializen en begint te hallucineren. Herkenbaar? Grote kans dat je je MDMA niet goed doseert. Maar wat is dan een goede hoeveelheid? Tom Bart, drugsexpert bij Jellinek, gaf antwoord.

Hoeveel MDMA kun je het beste nemen?

“Ons advies is om niet meer dan 1 tot 1,5 milligram MDMA per kilogram lichaamsgewicht te gebruiken. Dus als je 80 kilo weegt, is 80 tot 120 mg een goede dosering.”

Waarom is dat het beste?

“Dat is gebaseerd op onderzoek en gebruikerservaringen. Bij deze dosering hebben de meeste mensen een fijn effect. Het effect wordt niet meer fijner als je meer neemt.”

Wat gebeurt er als je te veel neemt?

“Veel mensen nemen bij om dat euforische liefdesgevoel van het begin terug te krijgen. Maar die heb je over meestal alleen bij de eerste dosering. Bijnemen kan het energieke of hallucinerende effect versterken. Als je meer neemt dan voor jouw lichaam geschikt is, wordt het niet fijner. Dan spelen er bijwerkingen op als stijve kaken, hallucinaties, geen sociale energie en een heftigere dip. Het risico op incidenten als oververhitting, watervergiftiging en hersenschade neemt ook toe.”

Lees het hele artikel op Spuitenenslikken.nl.

Lees ook onze info over doseren.
En de FAQ’s:
Wat is de meest effectieve manier van XTC bijdoseren? Hoeveel bijpakken en welk tijdsbestek er tussen?
Wat zijn de risico’s van het slikken van hooggedoseerde XTC pillen?
Kun je overlijden door XTC? Kan ik bijvoorbeeld oververhitting herkennen?

Scroll naar boven