Home Vraag Hoe kan je na het gebruik van uppers (coke of speed) toch fatsoenlijk in slaap komen?

Hoe kan je na het gebruik van uppers (coke of speed) toch fatsoenlijk in slaap komen?

Door de stimulerende werking gaat het gebruik van uppers vaak gepaard met problemen met in slaap komen. In het geval van speed kan dit tot wel 12 uur lang aanhouden. Toch zijn er wel wat tips die kunnen helpen met het voorkomen van plafondienst:

Meer details

  • Rust minimaal 3 dagen voor gebruik goed uit. Uppers kunnen er in eerste instantie voor zorgen dat je niet merkt dat je last hebt van slaapgebrek. Dit slaapgebrek kan echter wel de negatieve bijwerkingen van een upper beïnvloeden.
  • Plan in wanneer je wilt gaan slapen. Denk dus goed na of je een upper gaat gebruiken, en stop op tijd met bijnemen om plafonddienst te voorkomen. 
  • Zorg dat je ook de dagen na gebruik tijd hebt om te herstellen. Want als je eenmaal in slaap bent gekomen, wordt de REM-slaap (de fase waarin we dromen) minder en dat is niet goed voor de gehele slaapkwaliteit. Het gevolg is dat je ook na het slapen nog moe bent.
  • Als het middel wordt afgebroken zal het lichaam het tekort aan REM-slaap proberen in te halen en resulteert dit in overdreven veel REM-slaap; er is dan sprake van een REM reboundeffect. Het herstellen hiervan kost meer tijd. Hou hier dus rekening mee.

Vergroot lettertype
Scroll naar top