Home Vraag Kan ik XTC met alcohol combineren?

Kan ik XTC met alcohol combineren?

Nee, het is niet verstandig om XTC met alcohol te combineren. Het is extra slecht voor je gezondheid. Je kan sneller misselijk worden of hoofdpijn krijgen. Ook heb je een grotere kans op oververhitting en uitdroging.

Waarom combineren mensen XTC met alcohol?

Mensen combineren XTC met alcohol om verschillende redenen. Sommige mensen doen dit om minder zenuwachtig te zijn over het nemen van XTC. Anderen hopen zo het effect van XTC te veranderen of langer te laten duren. Of om de dip na XTC te dempen en hier minder last van te hebben. Daarnaast is alcohol gewoon veel beschikbaar op uitgaansgelegenheden. Mensen drinken alcohol in combinatie met XTC omdat ze makkelijk aan alcohol kunnen komen.

Is drugs combineren met alcohol verstandig of niet?

Nee, het combineren van drugs is nooit verstandig. Combi-gebruik is extra slecht voor je gezondheid. De combinatie van XTC met alcohol is schadelijker voor je lichaam dan XTC zonder alcohol. Het vergroot de kans op ernstige gevolgen zoals oververhitting en uitdroging. Door de combi heb je ook een grotere kans op hoofdpijn en misselijkheid.

Ons advies:

Ben je van plan om XTC te gebruiken? Gebruik dan het liefst helemaal geen alcohol. Kies bijvoorbeeld voor frisdrank, alcoholvrij of water. Let hierbij op dat je niet te veel drinkt, ongeveer een glas per uur (lees hier meer over watervergiftiging).

Wat kan je doen als je toch XTC met alcohol wilt gebruiken?

De combi met XTC en alcohol is extra ongezond wanneer je veel drinkt. Zorg daarom dat je niet meer dan 3 glazen alcohol drinkt wanneer je ook XTC gebruikt.

Laat je XTC ook altijd testen. Pas de dosering aan aan je lichaamsgewicht en plan je gebruik. Bereid je goed voor. Lees hier meer tips.

Ook als je je aan de bovenstaande tips houdt kan XTC erg slecht zijn voor je lichaam. Het veiligste is natuurlijk om helemaal geen XTC te gebruiken.

Bekijk ook alle andere drugscombinaties.

Scroll naar boven