Home XTC Dosering van XTC

XTC doseren

Dosering van XTC

Er is geen veilige dosering van XTC. Ook bij lage doseringen loop je risico op ernstige gezondheidsproblemen. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan niet.

  • In een XTC pil zit MDMA, de werkzame stof in XTC. Maar aan de buitenkant kun je niet zien of en hoeveel MDMA er in je pil zit. Als je dit wilt weten kun je de pil laten testen bij een testservice. Kijk hier voor adressen van testservices.
  • De dosis (hoeveelheid) MDMA in pillen kan erg verschillen. In sommige pillen zit bijna niets en andere zijn super sterk. Ook zit er soms iets anders in dan MDMA, zoals bijvoorbeeld PMMA of mCPP. Dit zijn gevaarlijke stoffen en kunnen vervelende bijwerkingen geven. PMMA en te hoge doseringen MDMA kunnen leiden tot oververhitting, hoge hartslag of bewusteloosheid. Met mogelijk zelfs de dood tot gevolg.
  • MDMA poeder en kristallen kun je ook bij de testservice laten testen. Bij pillen krijg je een uitslag in aantal milligrammen werkzame stof(fen) en bij poeders en kristallen krijg je uitslag in percentages werkzame stof(fen).
  • Er is geen veilige hoeveelheid. Ook bij een lage dosering XTC kun je ernstige gezondheidsproblemen krijgen. Dit komt omdat sommige mensen zo gevoelig zijn voor XTC dat kleine hoeveelheden al gevaarlijk kan zijn. Het kan bijvoorbeeld voor oververhitting zorgen.
  • Hoe meer je neemt, hoe meer risico je loopt. Ervaren XTC-gebruikers gaan uit van een dosis van 1-1,5 mg per kilo lichaamsgewicht. Dat is voor iemand van 70 kilo 70-105 mg MDMA. Beginnende gebruikers kunnen beter een lagere dosis nemen om te kijken hoe ze reageren. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. 
  • Een dosering is alleen te berekenen als je je pil hebt laten testen: alleen dan weet je hoeveel MDMA er ongeveer in je pil zit.
  • Er zijn bijna alleen maar sterke XTC-pillen op de markt. Dit zijn XTC pillen met 150/200 milligram MDMA of meer. Dit brengt extra risico’s met zich mee. Lees hier meer over wat zijn de risico’s van het slikken van hele sterke XTC pillen.
  • Als je te veel XTC hebt genomen is er kans op overgeven, hoofdpijn en duizeligheid. Ga bij deze klachten naar de EHBO.

Hoe vaak kun je XTC gebruiken?

  • Als je vaker dan één keer per maand XTC slikt of hoge doseringen per keer neemt, wordt het typische ‘love’ gevoel van XTC steeds minder. Je voelt je dan alleen nog maar opgepept. Meer slikken heeft geen zin.

Test je XTC gebruik

Scroll naar boven