Home Vraag Waarom beleef ik een bad trip door blowen opnieuw?

Waarom beleef ik een bad trip door blowen opnieuw?

Het kan gebeuren dat je na een bad trip door blowen het gevoel krijgt dat je weer in een trip terecht komt. Dit heet een flashback. Flashbacks kunnen naar boven komen als je opnieuw gaat blowen.

Wat zijn flashbacks?

Als je een vervelende ervaring (bad trip) hebt meegemaakt, kan je daarna af en toe het gevoel krijgt dat je weer in diezelfde trip terecht komt. Dit wordt flashbacks genoemd. Flashbacks kunnen naar boven komen als je opnieuw gaat blowen. Soms kunnen ook bepaalde situaties je sterk doen herinneren aan de bad trip: iets simpels als een snelle hartslag, maar ook bepaalde geuren, beelden, geluiden kunnen je een flashback geven. Tijdens een flashback kun je weer last krijgen van dezelfde nare gevoelens of gedachten die je tijdens de bad trip ook had. Bij blowen wordt dit vaak flippen genoemd.

Angst geeft weer nieuwe flashbacks

Sommige mensen zijn na het krijgen van een flashback bang om dit opnieuw mee te maken. Deze angst en alle lichamelijke reacties die daarbij horen, kunnen soms juist een nieuwe flashback oproepen.

Zo kan je in een cirkel komen, waar je maar moeilijk uit lijkt te komen. Afleiding en steun van anderen kan soms helpen. Lees hier wat je zelf kan doen. Of neem contact op met de drugsinfolijn (0900-1995) voor advies. Als de angstaanvallen niet minder worden kun je met dit probleem naar je huisarts of de regionale instelling voor verslavingszorg gaan. Deze kunnen met je kijken naar een mogelijke oplossing. Bij veel instellingen voor verslavingszorg zijn de adviesgesprekken gratis en vrijblijvend.


Scroll naar boven