Home Paddo's Wat zijn paddo's/truffels?

Wat zijn paddo’s/truffels?

Paddo’s is een verzamelnaam voor verschillende soorten paddenstoelen met een bewustzijnsveranderende of hallucinerende werking. Dat betekent dat je ervan kunt gaan trippen. Sommige truffels (sclerotia, tripknollen) hebben deze hallucinogene werking ook. 

  • Paddo’s, truffels, maar ook ayahuasca en mescaline komen voor in de natuur. ‘Natuurlijk’ betekent niet dat het gebruik hiervan veilig is. Kijk maar naar tabak: plantaardig, niet synthetisch of chemisch maar het veroorzaakt wel de meeste doden van alle drugs. Ook zijn plantaardige drugs lang niet altijd mild. Van paddo’s en truffels kun je heel heftig gaan hallucineren.
  • Synthetische tripmiddelen zoals LSD en 2C-B worden in het laboratorium gemaakt. Ze komen niet voor in de natuur.
  • LSD, 2C-B en veel andere tripmiddelen staan op lijst I van de Opiumwet. Dit betekent dat productie, bezit en handel van deze middelen verboden is.
  • Psilocine en psilocybine (de werkzame stoffen in paddo’s en truffels) staan ook op lijst I van de Opiumwet. Paddo’s zelf staan op lijst II. Kweeksets met sporen van paddo’s en verse truffels vallen niet onder de Opiumwet. Ze worden verkocht in smartshops of via internet. Ondanks dat je het legaal kunt kopen heeft het gebruik ervan altijd risico’s! Informeer jezelf over de effecten en risico’s.
  • Bij de meeste illegale tripmiddelen zal de politie niet optreden als je alleen een gebruikershoeveelheid bij je hebt. Wel kan de politie het in beslag nemen.
Scroll naar boven