Home Veilig uit & thuis Festivallen en weer opstaan

10 do’s and don’ts

Het festivalseizoen is in volle gang. Een mooie zomer vol muziek, modder, zon en liefde. Je hebt misschien flink wat festivals in de planning staan. Arggghhh!!! Wat moet je aan, wie gaat met wie en wie is die +1 op de gastenlijst? Bereid jezelf voor op een zomer vol feestjes en verleidingen op het gebied van seks en drugs en alcohol. Drugsenuitgaan heeft de beste tips, here we go!

1. Ponchoooooooo

Een goede voorbereiding voor een festival is het halve werk. Party-outfit? Check! Kaartjes voor MilkshakeShoelessDTRHBeyondKillallHipsters? Check! Poncho’s? Check! Maar wil je eventueel drugs gaan gebruiken is het handig om te bedenken dat je op tijd je drugs laat testen bij de bekende testlocaties. Uitslag duurt meestal 1 week, wees dus op tijd!

2. Waar zijn jullie?

Spreek een vaste plek af waar jij en je vrienden elkaar altijd kunnen terugvinden. En hou tijdens het feesten contact met je vrienden. Dat kan er ongeveer zo uitzien: Jij: “waar staan jullie? Ik kom eraan” Vriend: “rechts van het midden” Jij: “ik sta nu in het midden bij die gast met die opgeblazen eend op zijn hoofd, ik zie jullie niet”. Vriend: “ik ben ff pissen, haal jij bier?” Jij: “bam bam bam bam” etc.

3. Modderfiguur

Drink sowieso niet teveel alcohol. Je vrienden, de vrienden van je ex, bekenden, vage bekenden en je verre neef/achternicht van tante Truus van je vaders kant krijgen een heel verkeerd beeld van je als je aan het einde van de avond per ongeluk op je tentje bent gevallen en niet erin. In de modder rollen op een festival is trouwens ook verre van charmant. Ook al leek het nog zo’n goed idee!4. Hall of shame

Oh daar heb je weer een festivalfotograaf hiep hoi! Beetje jammer als je later de foto’s terugkijkt en je ziet eruit alsof je al 4 dagen wakker bent. Of dat je zoveel hebt gedronken/ gebruikt dat je bloemetjes aan het plukken bent die niet bestaan. En dat je dit later terug moet zien op internet. Informeer jezelf vooral over dosering van het een of ander. En hier kun je info vinden over damage control en het voorkomen van een dip.

5. Stapelkorting

Festivals zijn natuurlijk uitermate geschikt om eens lekker los te gaan. Misschien heb je super wilde plannen maar misschien ook niet. Het is in ieder geval niet handig om alcohol en/of drugs te gaan combineren. Naast de (extra) gezondheidsrisico’s loop je ook kans dat die foto’s (zie tip 4) heel naar uitpakken (of internetgekkie wordt) en dat je van je vrienden moet horen hoe het feest was…

6. The Chillout Sessions

Drink bij XTC niet meer dan 1 (alcoholvrij) drankje per uur, ook al heb je meer dorst. Zorg voor afkoeling en rust door af en toe even uit te rusten. Check ook af en toe in de spiegel of je outfit en je haar nog goed zit. Zo jammer als je op de foto staat met je haar door de war en je rokje of jasje vol met vlekken zit.

7. Vroeg pieken

Je hebt van die mensen die al pieken voordat hun tentje is opgezet. Soms moet je even tegen die ene vriend(in) zeggen; “ff dimmen kanjer”! Die ene vriend moet je misschien toch even vertellen dat ie beter aan de cola kan gaan of dat ze even moeten afkoelen. Het kan natuurlijk ook dat jouw vrienden dit tegen jou zeggen. Neem het dan van ze aan; ze bedoelen het vast heel goed!

8. Ik hou echt van iedereen vandaag!

Wanneer je lekker in de feeststemming bent kun je denken dat je de liefde van je leven bent tegengekomen. Wil je met deze persoon op een leuke manier jullie samenzijn inluiden? Gebruik een condoom. Een SOA is geen mooi begin van een relatie.

9. Overgeven om nuchter te worden

Nope. Wanneer je te hard gaat of te dronken bent helpt het niet om over te geven. Je lichaam heeft het al opgenomen en je kunt er in principe niks aan doen dan het uitzitten. Soms kan frisse lucht helpen of even gaan chillen op een rustig plekje. Wanneer je toch moet overgeven, zorg in ieder geval dat je dat niet over je kleding en/of schoenen doet. Wanneer je lang haar hebt is het aan te raden om je haar even in een elastiekje te doen. Of misschien heb je een lieve vriend(in) die je haar wilt vasthouden.

10. Wanna be a foodie

Tegenwoordig is het festivalfood rechtsdraaiend biologisch verantwoord veganistisch. Doe er je voordeel mee!! Groenten en fruit zoals sinaasappels, kiwi, avocado, wortel, broccoli, spinazie zijn rijk aan vitamines. Even lekker bijkomen en herstellen na al het party machen. Veel gedronken? Om deze dagen een beetje goed door te komen kun je bij elk glas alcohol een glas water drinken om uitdroging en de kater tegen te gaan.

Wij van Drugsenuitgaan.nl wensen iedereen heel veel liefde & plezier en veilig festivalseizoen toe!

Scroll naar boven