Home Vraag Gezien op de dansvloer: de ketamine neusspray
De ketamine neusspray

Gezien op de dansvloer: de ketamine neusspray

Mensen die wel eens ketamine gebruiken doen dat meestal door het te snuiven. Maar er bestaat ook zoiets als een neusspray waar ketamine in zou zitten. Hoe zit dat precies? In dit artikel leggen we het uit en zoeken uit wat de risico’s zijn.

Ketamine als drug

Ketamine wordt meestal gesnoven. Maar sommige mensen doen het in een neusspray. Op drugsfora kun je ervaringen lezen over hoe het is om ketamine als neusspray te gebruiken. Een snuifje neuspray nemen valt niet zo op. De vraag is of je echt wilt trippen op de dansvloer. Je weet meestal niet hoeveel ketamine er in een neusspray zit. Je loopt het risico dat je valt, doordat je lastig kunt bewegen en je snapt meestal niet meer echt wat er om je heen gebeurt. Dit is natuurlijk niet handig op de dansvloer.

Ketamine is lastig te doseren

Ketamine is als je het snuift lastig te doseren. De dosis ketamine is een stuk lager dan bij andere poeders, zoals cocaïne of speed. Als je keta neuspray zelf wilt maken moet je wel heel goed rekenen en wegen. Als je er te veel indoet of te veel spraytjes neemt, dan kun je onverwachts in een k-hole terecht komen. Ook is het de vraag hoe goed ketamine oplost in een kleine hoeveelheid vocht. Dat betekent dat het niet goed mengt, waardoor je per ongeluk te veel ketamine binnen krijgt.

Iedereen aan de keta neusspray?

Door de media kan het lijken alsof ketamineneusspray populair is onder uitgaanders. Dit is niet zo. Over het algemeen willen mensen niet heftig trippen tijdens het uitgaan en zeker niet op de dansvloer. Er zijn wel mensen die dit doen op feesten of festivals, maar dit is waarschijnlijk maar een erg kleine groep.

Ketamine als geneesmiddel

In de geneeskunde wordt ketamine als medicijn gebruikt. Het is een pijnstiller en een narcosemiddel. Maar ook patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen een behandeling krijgen met esketamine neusspray. Uit onderzoek blijkt dat er na één dosering verbetering kan optreden, zoals een minder depri gevoel en minder zelfmoordgedachten. In Nederland wordt ketamine nog niet veel voorgeschreven bij depressie. Als dat wel wordt gedaan zijn er strenge eisen waar iemand aan moet voldoen. Ga vooral niet zelf experimenteren met ketamine als je psychische klachten hebt, dit kan erg gevaarlijk zijn.

2F-ketamine neusspray legaal te koop?

Dan maar iets legaals kopen? 2-FDCK (ook wel ‘2-fluorodeschloroketamine’, ‘fluorketamine’, ‘2FK’ of ‘2F-ketamine’) is te koop als vervanger voor ketamine. 2-FDCK lijkt namelijk erg veel op ketamine: het is een tripmiddel en net als bij ketamine kun je het gevoel krijgen dat er een scheiding is tussen je lichaam en geest. 2F-ketamine spray is een designer drug, ook wel NPS (nieuwe psychoactieve stof) genoemd. Er is maar weinig bekend over de risico’s van m2-FDCK. De kans is erg groot dat het dezelfde risico’s heeft als ketamine, zoals heftige blaasschade. Maar misschien heeft het zelfs nog grotere risico’s. Maar omdat het een drug is die erg nieuw is, weten we het misschien nog niet. 2-FDCK gebruiken kan dus gevaarlijker zijn dan ketamine gebruiken.

Scroll naar boven