Home Vraag Hoe kan ik stoppen of minderen met blowen?

Hoe kan ik stoppen of minderen met blowen?

Er zijn twee manieren om te stoppen of te minderen met blowen:

  • Je kunt zelf proberen te stoppen of te minderen.
  • Je kunt hulp krijgen bij het stoppen of minderen.

Lees hier wat algemene tips die je kunnen helpen met stoppen of minderen. Wil je liever iemand persoonlijk spreken of heb je behoefte aan advies op maat dan kun je contact opnemen met de Drugs Infolijn

Zelf stoppen of minderen

Er is niet één allerbeste manier als je wilt stoppen of minderen met blowen. Iedereen heeft een eigen manier om weerstand te bieden tegen de verleiding. Een eerste stap kan zijn om voor jezelf op een rijtje te zetten waarom je eigenlijk blowt. Ga bij jezelf na in welke situaties je gaat blowen terwijl je dat liever niet wil. Daarna zou je je kunnen afvragen hoe je in zulk soort situaties anders zou kunnen reageren. Je kan bijvoorbeeld de hele situatie vermijden, ‘nee’ zeggen of afleiding zoeken. Je kunt op onze website allerlei tips vinden via “wat kun je zelf doen als je wilt stoppen?” Wil je liever online hulp bij het stoppen of minderen met blowen? Dan kun je ook een zelfhulpprogramma doen via internet. Kijk dan even hier.

Hulp krijgen bij het stoppen of minderen

Wanneer je hulp wil bij het stoppen, kan je een afspraak maken voor een adviesgesprek bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Dat kan ook als je niet verslaafd bent maar gewoon een steuntje in de rug kunt gebruiken om je drugsgewoonten te veranderen. Zij kunnen met je gaan kijken wat je valkuilen zijn.


Scroll naar boven