Home Nieuws 1 op de 10 volwassenen wil minder alcohol drinken

1 op de 10 volwassenen wil minder alcohol drinken

Van de volwassenen die weleens alcohol drinken, zoals bier of wijn, zegt 10 procent dat zij minder zouden willen drinken. Degenen die niet willen minderen (de overige 90 procent), zeggen dat zij geen moeite hebben met hun alcoholgebruik, of dat zij al weinig drinken. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen 2022 van het CBS.

ijna 8 op de 10 mensen van 18 jaar of ouder geven aan in de afgelopen 12 maanden alcohol te hebben gedronken. 6 procent van de volwassenen drinkt overmatig, 8 procent is een zware drinker. Dit is meer dan het gestelde doel in het Nationaal Preventieakkoord. Hierin is vastgesteld dat het aandeel zware en overmatige drinkers in 2040 moet zijn teruggebracht naar 5 procent of minder. Tussen 2014 en 2022 is het percentage drinkers afgenomen van 81 naar 78, en het percentage overmatige drinkers van 10 naar 6. Het aandeel zware drinkers is in deze periode niet gewijzigd.

3 op de 10 hebben geen moeite met hun alcoholgebruik

De overgrote meerderheid van de volwassen drinkers (90 procent) geeft aan het alcoholgebruik niet te willen minderen: 29 procent zegt dat zij geen moeite hebben met het eigen alcoholgebruik, 61 procent vindt dat ze al weinig alcohol drinken.

Lees het hele artikel van op CBS.nl.

Meer info:

Scroll naar boven