Home Nieuws 5 tips om zonder gehoorschade carnaval door te komen

5 tips om zonder gehoorschade carnaval door te komen

Na een dag carnaval vieren heeft iedereen wel meegemaakt dat je thuiskomt en je oren nog suizen of piepen. Dat is een teken dat je gehoor het zwaar te voorduren heeft gehad door de herrie. Klinisch fysicus-audioloog Thijs Thielemans heeft tips om de kans op tinnitus of oorsuizen na carnaval een stuk kleiner te maken.

Thijs Thielemans (45) is een carnavalvierder, maar ook klinisch fysicus audioloog met een eigen praktijk op de High Tech Campus in Eindhoven. Hij zorgt ervoor dat mensen met gehoorproblemen het juiste hoortoestel vinden. Ook als zij een gehoorbeschadiging hebben zoals oorsuizen en tinnitus. Alleen voorkomen is beter dan genezen, vindt hij, en daarom heeft hij vijf tips:

  1. Draag gehoorbescherming met carnaval en doe die in de kroeg of langs de optocht niet uit, ook niet even.
  2. Investeer als je vaker gaat stappen in op maat gemaakte oordoppen. Die zitten lekkerder en beschermen beter en zijn ook af te stellen op jouw wensen qua geluid.
  3. Heel simpel, maar ga zeker zonder gehoorbescherming niet vlakbij een speaker staan. Merk je dat het geluid (te) hard staat, neem dan afstand van de geluidsinstallatie of dat nu binnen of buiten is.
  4. Geef je gehoor ook rust. Als je naar buiten gaat voor die vette hap, blijf dan ook een uur of twee uur uit de herrie. En zet ook voor of na een dag in de kroeg je oortjes of stereo thuis niet keihard.
  5. Luister naar je oren. Als je al een piep of suizen hebt na een of twee dagen carnavallen, ga dan niet onbeschermd weer hossen.

Lees het hele artikel van Collin Beijk op OmroepBrabant.nl.

Meer info:

Scroll naar boven