Home Nieuws Afstuderen in microdosering
Ayahuasca onbetaalbaar vanwege populariteit

Afstuderen in microdosering

We schreven er al eerder over hier en hier, maar afgelopen week besteden Munchies, PowNed en diverse andere media (3FM, AD) volop aandacht aan de studente Yvette de Wit die binnen haar studierichting Advertising een nogal atypisch eindproject doet. Ze brouwt drankjes die microdosissen LSD bevatten: “Limitless”. Haar ‘onderzoek’ bestond zelf vier weken gebruiken plus nog een groep van vijf mensen waarop ze haar drankje heeft getest. 

“Ik wil het gebruik van LSD op deze manier mainstream maken en de wetgeving veranderen. De wet is gebaseerd op meningen en niet op feiten. Natuurlijk heb je mensen die een bad trip meemaken, maar dat is altijd bij een volle dosis, bij microdoseringen gebeurt dat niet”, aldus de Marketing studente.

Gevaarlijk experiment
Buiten het feit dat LSD illegaal is, is ze geen toxicoloog of wetenschapper. Bovendien is het moeilijk te zeggen wat het effect precies is, en of het niet (grotendeels) is toe te schrijven aan het placebo-effect.  Even uit de losse pols doseren van LSD kan gevaarlijk zijn. Drugsenuitgaan raadt het af om zelf te experimenteren met LSD omdat het heel moeilijk is te meten wat nou precies een microdosering is. Je kunt wel 10 microgram willen nemen, maar het kan ook zijn dat die druppel LSD niet gelijk verdeeld is over de zegel. Dan neem je veel meer dan je denkt. Bovendien zou LSD ook in kleinere doses psychoses kunnen veroorzaken. Ook zijn er mogelijk risico’s verbonden bij mensen met een bipolaire stoornis, schizofrenie, angststoornissen of hartproblemen. Een microdosering kan de symptomen van deze aandoeningen versterken.

Lees meer over LSD op de website van unity.

 

Scroll naar boven