Home Nieuws André Hazes open over verslaving, Ester is dat al langer: 'Het kan mensen helpen'

André Hazes open over verslaving, Ester is dat al langer: ‘Het kan mensen helpen’

De verhalen over André Hazes gaan al langer, maar in een documentaire op Videoland praat de zanger nu voor het eerst zelf over zijn verslavingen. In een vijfdelige serie die nu te zien is, doet Hazes een boekje open over zijn drank- en cocaïnegebruik. Volgens verslavingsdeskundigen is het goed dat hij daar zo open over is.

André Hazes heeft altijd ontkend dat hij verslaafd was, maar vertelt in de documentaire dat hij zoveel drank en drugs gebruikte dat het niet zo verder kon. “Ik ben blij als ik de volgende ochtend haal, zo heftig is het geweest”, is een van de uitspraken die de zanger doet.

Filmpjes op TikTok

Hij is nu dus wél open over zijn verslavingsproblemen. Iets wat ex-verslaafde Ester van Vugt toejuicht. Op haar 16e gebruikte ze voor het eerst drugs en op haar 27e kwam ze voor de tweede keer in een afkickkliniek terecht om van haar ritalin- en GHB-verslaving af te komen. Nu is ze 4,5 jaar clean.

Op TikTok heeft ze ruim 140.000 volgers en deelt ze haar ervaringen. “Ik wil mensen laten inzien dat hulp zoeken niet eng is, dat je eruit kunt komen. Het zal niet makkelijk zijn, maar het kan wel. En dat je ook weer vrolijk kan worden”, vertelt Van Vugt aan Editie NL. “Ik hoop dat mensen dat bij mij zien en daar hoop van krijgen.”

Lees het hele artikel op RTLNieuws.nl.

Meer lezen:

Scroll naar boven