Home Nieuws Avicii leefde op Red Bull, nicotine en gratis alcohol

Avicii leefde op Red Bull, nicotine en gratis alcohol

De Zweedse dj Avicii overleed vrijdag in een hotelkamer in Oman. Zijn familie houdt de doodsoorzaak geheim, maar er doen heel wat geruchten de ronde dat zijn ongezonde levensstijl er voor iets tussen zat. 

Avicii dronk veel alcohol tijdens het toeren. Alcohol drinken werd voor hem de normale gang van zaken. “Ik reis rond, leef uit een koffer, er is overal gratis alcohol. Het is gewoon raar als je dan niet drinkt.” Hij probeerde er wel grenzen aan te stellen. “Ik drink waarschijnlijk meer dan goed voor me is, maar ik heb een tempo. Ik drink nooit twee dagen na elkaar. Maar eigenlijk leef ik op een dieet van Red Bull, nicotine en luchthavenvoedsel.”

In 2014 werd Avicii opgenomen met ‘snijdende pijn’ in de buikstreek. Hij verbleef 11 dagen in het ziekenhuis, waarbij zijn galblaas en zijn appendix weggenomen werden, vermoedelijk door zijn zware drinkgedrag. In 2016 werd dan acute pancreatitis bij hem vastgesteld, een erg pijnlijke ontsteking van de alvleesklier. Daarna besliste hij om te stoppen met toeren. “Er blijft gewoon geen tijd over voor de echte persoon achter de artiest”, verklaarde hij toen.

Lees verder op HLN.be.

Scroll naar boven