Home Nieuws Beginnen relaties vaak met een slok op? En is dat erg?

Beginnen relaties vaak met een slok op? En is dat erg?

Dronken mensen maken niet altijd even slimme beslissingen. Moet je dan wel je partner uitkiezen met een slok op?

Wat is het begin van een relatie? Als we naar de allereerste date kijken, zal er in ieder geval vaak genoeg alcohol gedronken worden. Hoe vaak precies is niet bekend. Maar dat het veel voorkomt, is wel zeker, weet Ninette van Hasselt, hoofd van het expertisecentrum alcohol bij het Trimbos-Instituut.

‘We weten dat mensen vaak alcohol gebruiken omdat ze er wat losser van worden’, zegt ze. En dat werkt, want het heeft een verlammende werking op je prefrontale cortex, het hersengebied dat gaat over dingen als impulsbeheersing, het nemen van beslissingen en het inschatten van gevolgen.

Alcohol tijdens de date

Drankjes tijdens een date kunnen zowel positieve als negatieve gevolgen hebben, zegt Van Hasselt. ‘Feit is dat je dronken moeilijker kunt inschatten of je date interesse in je heeft’, zegt ze. ‘Vaak interpreteren vooral mannen signalen van vrouwen minder goed als ze te diep in het glaasje hebben gekeken. Ze denken sneller dat vrouwen ze leuk vinden. De dopamine die je aanmaakt als je drinkt, geeft je het gevoel dat je de koning bent.’

Lees het hele artikel van Lotte Stegeman op Quest.nl.

Meer info:

Scroll naar boven