Home Nieuws Deelscooters van Check krijgen een zelf in te stellen alcoholslot
scooter

Deelscooters van Check krijgen een zelf in te stellen alcoholslot

Deelscooters van het bedrijf Check zijn vanaf vandaag uitgerust met middelen om rijden onder invloed tegen te gaan. Gebruikers die in het weekend ‘s nachts een deelscooter willen pakken, moeten eerst verplicht een tutorial krijgen over de gevolgen van rijden met een slok op.

Ook kunnen gebruikers via de app een tijdelijk alcoholslot instellen, bijvoorbeeld aan het begin van een avondje stappen. Het huren van een scooter is dan niet meer mogelijk.

Wanneer gebruikers de app zelf hebben geblokkeerd en vervolgens toch gebruik willen maken van een deelscooter krijgen ze eerst informatie te zien over het belang van nuchter rijden.

Kwart jongeren

“Jongeren hebben niet altijd de intentie om na een avondje stappen onder invloed te gaan rijden, maar door een combinatie van impulsiviteit en het effect van alcohol kan deze intentie vervagen”, zegt Saar Hadders, gedragsonderzoeker bij TeamAlert, over het alcoholslot.

Uit onderzoek van TeamAlert, een organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid van jongeren, blijkt dat meer dan een kwart van de deelscootergebruikers tot 24 jaar weleens onder invloed op een deelscooter stapt. Naar aanleiding van het onderzoek riep TeamAlert gemeenten en deelscooteraanbieders op om na te denken over oplossingen.

Lees het hele artikel op NOS.nl.

Scroll naar boven