Home Nieuws Dit moet je doen als jij of een vriend(in) slecht gaat op drugs

Dit moet je doen als jij of een vriend(in) slecht gaat op drugs

Met het festivalseizoen in volle gang, wordt er ook geregeld (voor de eerste keer) recreatief drugs gebruikt. Maar wat moet je doen als het niet zo lekker gaat nadat je wat hebt genomen?

De Jellinek drukt je op het hart een medisch professional in te schakelen, ook als je nog middelen op zak hebt. “Better safe than sorry”, deelt preventiedeskundige Sarah Graman.

Alarmsignalen

Hoe bepaal je of de symptomen zo serieus zijn dat ze medische aandacht vereisen? “Elke drug heeft zijn eigen alarmsignalen. Bij het gebruik van sommige middelen kan het zijn dat de persoon die het heeft genomen sufheid ervaart, een afwijkende lichaamstemperatuur heeft of hoofdpijn ervaart. Hoofdpijn komt wel vaker voor, daar hoef je niet direct 112 voor te bellen. Maar als je op een festivalterrein staat, loop dan alsnog langs de EHBO. Daar kunnen ze je bloeddruk checken om uit te sluiten dat er iets serieuzers aan de hand is. Kom je iemand tegen die buiten bewustzijn of verminderd aanspreekbaar is, dan is het sowieso goed om hulpdiensten in te schakelen.”

Lees het hele artikel van Misha Margarittha op LindaMeiden.nl.

Meer info:

Scroll naar boven