Home Nieuws Draag je geen oordoppen tijdens het uitgaan? Dan is de kans op gehoorschade groot

Draag je geen oordoppen tijdens het uitgaan? Dan is de kans op gehoorschade groot

Steeds meer mensen genieten met oordoppen in van het uitgaansleven om gehoorschade tegen te gaan, maar er mag nog meer bewustwording voor komen. Dat zegt Rik Peters, directeur van poppodium Mezz Breda in Stand van Nederland: Generatie Next op NPO 2. De kans op gehoorschade is namelijk groot.

Peters houdt samen met technici tijdens feesten het aantal decibel in de gaten en grijpt in zodra het aantal boven de 103 decibel uitkomt, het huidige maximale geluidsniveau in Nederlandse uitgaansgelegenheden. Ondanks dat het negen jaar heeft geduurd voordat kroegen en discotheken eindelijk wilden meewerken om gehoorschade tegen te gaan, werken poppodia al sinds 2014 mee.

Voor poppodiumeigenaar Peters een serieuze zaak. Ondanks dat harde muziek een bepaalde endorfine aanmaakt, vindt hij gehoorbescherming zeer belangrijk. Zeker omdat hij zelf gehoorbeschadiging heeft overgehouden aan het uitgaansleven. “Ik heb zelf al heel lang tinnitus, dus ik weet wat de gevolgen zijn van jarenlang overmatig geluid op feesten. Je ziet dat mensen zich steeds meer bewust worden van het feit dat ze zichzelf hiertegen moeten beschermen.”

Lees het hele artikel op WNL.tv.

Meer info:

Scroll naar boven