Home Nieuws Drugsgebruikers lachen of schrikken door sms van politie: ‘Dit voelt als een wake-upcall’

Drugsgebruikers lachen of schrikken door sms van politie: ‘Dit voelt als een wake-upcall’

Zo’n 3500 Nijmegenaren ontvingen afgelopen maandag een sms van de politie, waarin ze hulp wordt aangeboden bij een mogelijke drugsverslaving. De reacties onder ontvangers zijn wisselend, de politie kijkt met een goed gevoel terug.

Geschrokken

Een 22-jarige studente die maandag zo’n sms ontving, zegt ‘heel erg geschrokken te zijn’. ,,In het verleden heb ik wel eens wat xtc-pillen besteld, voorafgaand aan een feestje. Ik beschouw mezelf niet als een echte gebruiker, laat staan een verslaafde. Maar dit is wel weer een wake-upcall over de criminele wereld die achter zo’n pilletje schuilgaat.”  Voorlopig geen xtc meer, vervolgt ze. ,,Totdat het mogelijk ooit in de toekomst wordt gelegaliseerd.”

Niet iedereen is onder de indruk: een 30-jarige vrouw – werkzaam op de marketingafdeling bij een groot communicatiekantoor in Nijmegen – moest naar eigen zeggen ‘enorm lachen om het sms’je’: ,,In een appgroep met collega’s ging het bericht als een lopend vuurtje rond, ik was niet de enige die de sms had gekregen.”

Lees het hele artikel van Stephen Friedrichs op Gelderlander.nl.

Scroll naar boven