Home Nieuws Eerste drugs testservice in Bristol in Groot-Brittannië

Eerste drugs testservice in Bristol in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië heeft zijn allereerste echte drugs testservice in de stad Bristol. Na een aantal succesvolle pilots op Britse festivals werd afgelopen weekend de testservice geopend. Hier kunnen mensen anoniem hun drugs laten testen en voorlichting krijgen over drugsgebruik en hoe de risico’s zo veel mogelijk te beperken. Dit wordt gedaan door de vrijwilligersorganisatie The Loop.

In Engeland en Wales waren er in 2016 2593 drugsdoden geregistreerd. Een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. De politie vond het tijd om nieuwe dingen te proberen na jaren van niet effectieve strategieën.  

Boomtown is een van de festivals waar de pilot werd gedraaid en dat heeft geleid tot een afname van drugsgerelateerde gezondheidsincidenten van 25% . Na het verkrijgen van de uitslag van de drugstest gaf tevens 50% van de mensen aan dat ze hun gebruik zouden heroverwegen, 20% zag er helemaal van af. 

Er is ook kritiek: Mosca Burns, die haar dochter verloor nadat ze XTC had genomen vindt dat het testen van drugs een vals gevoel van veiligheid kan creeren en drugsgebruik wordt zo genormaliseerd.

Inmiddels hebben twee andere Britse steden ook plannen om binnenkort een testservice te openen.

Lees het hele artikel op MIXMAG

Scroll naar boven