Home Nieuws Eerste hulp bij ... verslaving: durf het te benoemen

Eerste hulp bij … verslaving: durf het te benoemen

Verslaving kan verschillende vormen aannemen, zoals roken, alcohol, drugs, gokken, en overmatig gebruik van bijvoorbeeld internet, gamen, seks, of eten.

Signalen van verslaving zijn onder meer het verlies van controle over gebruik, intense verlangens (cravings), en risicovol gedrag. Hoewel het misschien lijkt alsof je lichaam snel herstelt van excessief gedrag, kunnen de gevolgen ervan schadelijk zijn voor je sociale leven en mentale welzijn.

Het is mogelijk om hulp te vinden door middel van online tests en open gesprekken met vrienden, familie, of professionals. Belangrijk is om steun te zoeken zonder jezelf schuldig te voelen en verslaving bespreekbaar te maken in je omgeving, zodat er begrip en ondersteuning geboden kan worden.

Lees het artikel van Paul Disco op HvAna.nl.

Bij de Drugs Infolijn kunnen ze ook met je meedenken over je situatie. Zij spreken dagelijks mensen die de controle over hun eigen gebruik verliezen of last hebben van het gebruik van anderen. Je kunt ze bereiken voor advies of andere vragen over alcohol en drugs op 0900-1995 (10ct/m).

Meer info:

Scroll naar boven