Home Nieuws Eerste legale wiet vanaf vandaag in Brabantse coffeeshops

Eerste legale wiet vanaf vandaag in Brabantse coffeeshops

Na meer dan vijf jaar aan voorbereidingen begint vandaag de verkoop van de eerste legaal geteelde wiet in Nederland. Deze nieuwe fase van het ‘wietexperiment’ begint bij negentien coffeeshops in Breda en Tilburg.

Zij zullen wiet gaan verkopen van drie legale telers. Het komende half jaar doen de coffeeshops en kwekers, net als de vervoerders en toezichthouders, de eerste ervaring op met de verkoop van gereguleerde cannabis.

“We hebben hier meer dan 40 jaar op gewacht”, vertelt Ed Pattché van coffeeshop Paradijs in Breda. Hij kijkt er naar uit om de ‘achterdeur’ vaarwel te zeggen en cannabis ook als een volledig legaal product te kunnen inkopen.

De gereguleerde wiet wordt vanaf vandaag aangeleverd per beveiligd transport. Volgens Pattché is de cannabis kwalitatief goed en vrij van pesticiden.

Toch blijft de verkoop van illegaal geteelde wiet voorlopig nog gewoon toegestaan in Breda en Tilburg. Coffeeshops kunnen dus behalve bij de officiële, legale telers ook nog bij hun oude, illegale leveranciers inkopen. Klanten houden daarmee nog een aantal maanden de keuze.

Lees het hele artikel op NOS.nl.

Scroll naar boven