Home Nieuws 'Eindelijk van die enge achterdeur af', cannabiskweker klaar voor wietproef

‘Eindelijk van die enge achterdeur af’, cannabiskweker klaar voor wietproef

Cannabiskweker Fred van de Wiel uit Waalwijk kan na anderhalf jaar eindelijk zijn wiet legaal verkopen. Vrijdag gaat de wietproef van start bij alle coffeeshops in Breda en Tilburg. In het Omroep Brabant-programma KRAAK. wordt hij bijna emotioneel als hij over het project praat.

Anderhalf jaar is hij bezig geweest met het kweken van wiet in een speciale loods. “Dat wachten is vreselijk. Je hebt iets staan wat klaar is, waar je je ziel en zaligheid in hebt gestopt en dan duurt het nog anderhalf jaar voordat je mag beginnen”, zegt de Waalwijkse ondernemer. “En al die tijd kwam er geen cent binnen, maar vrijdag gaan we beginnen. In plaats van rood wordt het zwart hopelijk.”

Het grote verschil tussen legale en illegale wiet is het keurmerk. Op de verpakking staat precies wat erin zit. “Het is prettig dat mensen nu weten waar het vandaan komt en dat het goede, zuivere cannabis is. Mensen willen graag weten waar iets vandaan komt. Of je het nu rookt, eet of drinkt. De keten is transparant.” De ondernemer wil graag legale wiet, zodat hij in een normale zakenwereld komt: “Het wordt zoveel beter als je van die enge achterdeur af bent.”

De ondernemer is niet bang voor concurrentie van de onderwereld. “Ik heb nog niks gemerkt, die markt is dermate groot.” Hij heeft nog geen paardenhoofd in de tuin gehad. De test gaat lopen in heel Breda en Tilburg.

Lees het hele artikel van Mariëlle Bijlmakers op OmroepBrabant.nl.

Scroll naar boven