Home Nieuws Eindhovense studentenverenigingen willen samen alcoholgebruik terugdringen

Eindhovense studentenverenigingen willen samen alcoholgebruik terugdringen

21 Eindhovense studentenverenigingen tekenen maandag een overeenkomst om overmatig alcoholgebruik terug te dringen en de cultuur rond alcohol te veranderen.

De drinkcultuur moet aangepakt, vinden de verenigingen. Niet alleen voor het welzijn en de gezondheid van studenten maar ook om niet drinkende studenten erbij te betrekken. Zo wordt afgesproken dat de verenigingen voor half 5 geen alcohol meer schenken. Daarnaast proberen ze het bewustzijn over de risico’s van alcohol te vergroten en komen er trainingen over de uitvoering en toezicht van deze afspraken.

“Het gaat ons vooral om het tegengaan van overmatig alcoholgebruik en alle negatieve gevolgen die daarmee samenhangen”, vertelt Silke Smit, één van de initiatiefnemers van het project. “We willen behouden wat er goed gaat, maar excessen voorkomen, en dat mensen elkaar gaan aanspreken. Daarnaast willen we de keuze om niet te drinken normaliseren. Op de langere termijn moet er een cultuurverandering komen ten aanzien van alcoholgebruik.”

Lees het hele artikel van Max Schellekens op Studio040.nl.

Meer info:

Scroll naar boven