Home Nieuws Experts vrezen voor overcompenserende feestvierders: ‘Ze zijn niet gewend aan alle prikkels’

Experts vrezen voor overcompenserende feestvierders: ‘Ze zijn niet gewend aan alle prikkels’

Verslavingsexperts waarschuwen voor uitwassen met drugs nu Nederlandse jongeren zich weer mogen uitleven op festivals en in nachtclubs. Ze vrezen voor de inhaalslag die jongeren willen maken, terwijl de gewenning aan drugs op een laag pitje staat.

Lagere tolerantie

De langverwachte terugkeer naar de grote nachtclubs en een festival als Milkshake of Lowlands zal voor veel mensen in het begin overweldigend zijn, verwacht Ruben van Beek, psycholoog bij Trimbos, het kennisinstituut voor verslavingszorg. ,,Ik denk dat veel mensen, even los van het drugsgebruik, flink moeten wennen aan alleen al het op een feest rondlopen. Het is een risico dat jongeren meteen al hun energie eruit willen knallen. De kans bestaat dat ze minder hebben gesport en daardoor een slechtere conditie hebben dan de laatste keer dat ze uit gingen. We hopen dat ze echt hun rust pakken, in plaats van dat ze nog een pilletje erbij nemen.”

Laagdrempelig

De vandaag gelanceerde website uitgaanpostcorona.nl moet gebruikers stapsgewijs en op een laagdrempelige manier op de gevaren wijzen.

Lees het hele artikel van Sebastiaan Quekel op AD.nl.

Scroll naar boven