Home Nieuws Explosieve stijging aantal mensen die rijden onder invloed: ook vaak drugs in het spel

Explosieve stijging aantal mensen die rijden onder invloed: ook vaak drugs in het spel

Het aantal mensen dat onder invloed van drugs en alcohol toch achter het stuur kruipt, stijgt enorm. In de eerste zeven maanden van het jaar werden aanzienlijk meer mensen om die reden aangehouden dan in dezelfde periode in 2019. Dat is opvallend, omdat de politie nog amper grootschalige controles optuigt.

De explosieve stijging, van ruim 2700 in het laatste jaar voor de coronacrisis naar bijna 3700 betrapte verkeersdeelnemers per maand, blijkt uit de cijfers die de politie maandelijks bijhoudt. De toename laat zich moeilijk verklaren.

Rijden onder invloed van drugs lijkt een grote vlucht te nemen. Zo controleerde de politie afgelopen weekend een deel van de bezoekers van hardcorefestival Ground Zero in Bussloo. Een vijfde van hen bleek onder invloed van drugs te zijn. Het zijn cijfers waar de politie van schrikt.

Onduidelijk hoe vaak drugs

Maar het is niet duidelijk of het vooral drugsgebruik is dat het rijden onder invloed doet toenemen. De politie splitst de totaalcijfers van rijden onder invloed namelijk niet uit naar alcohol- en drugsgebruik.

Lees het hele artikel van Eric Reijnen Rutten op Gelderlander.nl.

Meer info:

Scroll naar boven