Home Nieuws Gaby stopte met vapen: 'Na een paar dagen was de hoofdpijn weg'

Gaby stopte met vapen: ‘Na een paar dagen was de hoofdpijn weg’

Na in de afgelopen maanden al een stuk of vijf keer ‘gestopt’ te zijn, is het nu echt zover: de vape van LINDA.meiden redacteur Gaby ligt in de prullenbak (nee, bij een inleverpunt) en ze is écht gestopt.

Hoe verslaafd ze ook was; ze is er heel blij mee dat het eindelijk gelukt is.

Hoofdpijn

Pas toen ze voor LINDA.meiden een stuk maakten over een jong meisje dat in het ziekenhuis belandde door haar verslaving en een expert vroegen naar de gevolgen voor mensen die vapen, wist ze dat het tijd was om serieuze maatregelen te nemen. Vooral vanaf het moment dat zij bij elke hijs een steek in de zijkant van haar hoofd begon te voelen, zette ze mentaal in één keer de knop om: zodra haar laatste vape leeg was, zou ze stoppen. Gaby was helaas nog niet mentaal zó om dat ze een halflege vape kon weggooien.

Energie

Gisteren was ze een maand gestopt. En ze moet heel eerlijk zeggen: ze had nooit verwacht dat het stoppen met iets wat zij zo lekker vond, haar zo goed zou bevallen. Het is af en toe nog steeds lastig, vooral tijdens het uitgaan, maar Gaby wil echt niet meer terug. Als zij nu mensen ziet vapen wil ik ze hen er zelfs vanaf praten, maar ze weet dat dat bij haar ook niet hielp. Gaby moest er echt zelf achter komen hoe slecht het voor haar was en voor zichzelf stoppen. Anders was het nooit zo lang goed gegaan.

Lees het hele artikel van Gaby Boterkooper op Linda.nl.

Meer info:

Scroll naar boven