Home Nieuws Gaby zit in de derde week van Dry January: 'Overal was de optie om 0.0 te drinken'

Gaby zit in de derde week van Dry January: ‘Overal was de optie om 0.0 te drinken’

Een maandje meedoen aan Dry January blijkt superveel positieve effecten te hebben op je lichaam, dus redacteur Gaby van LINDA waagt zich eraan. Met pijn in haar hart: haar geliefde Despo’s missen, dat is nogal wat.

De hele maand januari schrijft ze in samenwerking met Verslavingszorg Noord Nederland wekelijks een column over haar ervaring met tijdelijk stoppen met drinken.

Eitje

Afgelopen weekend stonden er maar liefst twee borrels met vrienden en twee verjaardagen op de planning. Normaal gesproken de nachtmerrie van iedereen die meedoet aan Dry January, maar in mijn vriendengroep best een eitje. Omdat inmiddels iedereen weet dat ik meedoe én ik niet de enige ben die een maand niet drinkt, waren er – zonder dat ik er om hoefde te vragen – meer dan genoeg 0.0-biertjes in huis.

Vrijdagavond gingen we eten bij vrienden die allebei meedoen, makkelijker kon niet. De hele avond hebben we alle vier – ook mijn vriend, die niet meedoet – alcoholvrij bier gedronken en ik kan je eerlijk vertellen: ik heb de alcohol geen seconde gemist. Ik denk dat ik misschien zelfs harder heb gelachen dan ik mét drank zou hebben gedaan. De vriendin die erbij was, was het ermee eens toen ik haar gisteren weer sprak: zonder alcohol heb je het net zo gezellig.

Lees het hele artikel van Gaby Boterkooper op LINDA.nl.

Meer info:

Scroll naar boven