Home Nieuws Haagse plannen: wat mogen we eten, drinken en roken (en wat niet)?

Haagse plannen: wat mogen we eten, drinken en roken (en wat niet)?

Een aanzienlijk deel van je leven wordt in Den Haag bepaald; politici hebben zelfs invloed op wat er thuis op tafel staat, wat er in je glas zit en wat je rookt. Of tenminste, alle dertien zittende partijen proberen dat, zo is te lezen in hun verkiezingsprogramma’s.

Over het roken van meer dan tabak heeft Forum wel een idee: softdrugs geleidelijk legaliseren. “Op dit moment is de aanvoer verboden, maar de verkoop legaal. Deze schizofrene situatie werkt de georganiseerde misdaad in de hand.” D66, Denk, SP en PvdA vinden grotendeels hetzelfde.

Yogasnuiver

Partijen die minder mild staan tegenover drugs zitten vooral in de christelijke/ christendemocratische hoek. CDA wil af van normalisering van drugsgebruik en haalt daartoe de “yogasnuiver” weer van stal. “Legalisering van soft- en harddrugs is niet aan de orde.” De partij stelt onder meer een uitsterfbeleid voor voor coffeeshops. SGP en ChristenUnie willen de wietwinkels niet eens de tijd geven om uit te sterven. Coffeeshops per direct dicht, is het idee.

Lees het hele artikel op NOS.nl.

Scroll naar boven